fbpx

Carboxy Therapie

Carboxy Therapie is in Amerika een hele populaire behandeling, Okasem Clinics is één van de weinige klinieken die deze behandeling aanbiedt in Nederland. Deze zuurstof activeert de celstofwisseling en verbeterd het energieniveau (ATP) in onze cellen en zo de doorbloeding wordt verbeterd, collageen wordt opgebouwd het verbetert de doorbloeding, zorgt voor collageen aanmaak en een verbetering van het huidvolume. Deze non-invasive revolutionaire Carboxy CO2 Therapie is een uiterst veilige methode om de huid te verjongen, te verbeteren, te hydrateren en de bloedsomloop te stimuleren.

Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor het behandelen van donkere kringen. Donkere kringen en verkleuring van de bovenste oogleden worden vaak veroorzaakt door een tekort aan zuurstof in de cellen. Carboxytherapie is door de inbreng van zuurstof dan ook goed in te zetten bij donkere kringen onder de ogen, donkere verkleuring van de boven oogleden en een vermindering van lijntjes rondom de ogen.

Waar kan carboxytherapie voor worden ingezet?

Voordat je met carboxytherapie kunt starten, bepalen we aan de hand van een vrijblijvend consult of je in aanmerking komt voor de behandeling. Aan de hand van de gegeven indicatie wordt er een gepast behandelplan opgesteld door de huidtherapeut. De behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten

Direct na de behandeling kunt u korte tijd wat zwelling, roodheid en gevoeligheid ervaren. Dit verdwijnt meestal na een dag. Soms kan een blauw plekje ontstaan op de plaats van de injectie. Dit trekt binnen een paar dagen weg. Vermijd gedurende twee weken contact met direct zonlicht.

  • Vermijd zwembaden, sportscholen en sauna’s in de eerste 24 uur na de behandeling om infecties te voorkomen;
  • Ga hygiënisch met je huid om, vermijd aanraking van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën;
  • U mag in de eerste 72 uur na uw behandeling geen andere schoonheidsbehandeling ondergaan;
  • Wees voorzichtig met de zon en bescherm je huid ten allen tijde met minimaal een SPF 30.

De behandeling wordt door de meeste klanten als niet pijnlijk ervaren, maar kan in sommige gevallen wel gevoelig zijn. Veel klanten vinden het heel erg meevallen.