fbpx

Mesotherapie

Als je vraagt wat één van onze favoriete behandelingen is dan is het wel Mesotherapie! We hebben met deze behandeling al geweldige resultaten behaald voor onze klanten. Mesotherapie is nog niet bij iedereen bekend, maar wordt steeds meer populair in Nederland. Deze behandeling wordt voornamelijk ingezet tegen huidveroudering en wordt ook wel gezien als een natuurlijk alternatief voor botox.

Tijdens een Mesotherapie behandeling wordt er door middel van een MCT-Injector kleine prikjes met verschillende werkzame stoffen in de huid gebracht. Hierdoor komen de werkzame ingrediënten in de diepere huidlaag (dermis) terecht. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar waardoor de behandeling zo goed als pijnloos wordt ervaren.

De werkstoffen die gebruikt worden tijdens deze behandeling bevatten hoog geconcentreerde antioxidanten, vitamines en hyaluronzuur, die de huid repareren, voeden, opvullen en stimuleren. Onze huidtherapeuten maken voor iedereen een serum cocktail op maat, afgestemd op de behoeftes van jouw huid. Wil jij ook je huid van binnenuit herstellen? Boek dan een gratis huidconsult in bij een van onze huidtherapeuten!

Deze behandeling is zeer geschikt om de volgende indicaties te behandelen:

Met behulp van de MCT-Injector van Mesoestetic worden micro injecties met hoge snelheid toegediend. De vloeistof wordt in de bovenste huidlagen ingebracht, exact in de laag waar zich de doelcellen zich bevinden. Denk hieraan aan fibroblasten (cellen die collageen produceren). Dankzij de exacte instellingen van de injector worden de micro injecties altijd in de juiste huidlaag toegediend.

De huid kan een klein beetje rood zijn en warm aanvoelen. Deze roodheid is tijdelijk en is na een uur geheel weggetrokken. Het aanbrengen van make-up op het behandelde gebied is direct mogelijk. Je kunt na de behandeling gelijk je dagelijkse activiteiten hervatten.

Om de werking van deze behandeling te versterken adviseren wij tijdens je intakegesprek altijd de juiste thuisproducten.

  • Vermijd zwembaden, extreem zweren en sauna’s in de eerste 24 uur na de behandeling om infecties te voorkomen
  • Ga hygiënisch met je huid om, vermijd aanraking van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën
  •  De eerste 72 uur na je  behandeling mag je geen andere schoonheidsbehandeling ondergaan
  • Wees voorzichtig met de zon en bescherm je huid met minimaal een SPF 30

Doordat de injecties worden toegediend met een zeer dun naaldje en met een hoge snelheid is behandeling met de MCT-injector nagenoeg pijnloos. Verdoving van de huid is niet nodig. Onze huidtherapeuten maken gebruik van een groot aantal instellingsmogelijkheden zoals druk op de vloeistof, injectiediepte en druppelgrootte. Hierdoor kan de behandeling helemaal worden aangepast aan wat voor jouw huid het meest geschikt is. De toediening van de vloeistof is geheel gelijkmatig en de techniek garandeert dat nooit te diep geïnjecteerd kan worden.