fbpx

Dermapen4

Microneedling is een van de meest populaire manieren om fijne lijntjes, een grove huidstructuur en acnélittekens in het gezicht te behandelen. In onze kliniek werken wij met de Dermapen4, deze pen maakt door middel van minuscule naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog maar groot genoeg om het herstelproces van de huid te activeren. Tijdens de behandeling wordt er een vloeistof met actieve ingrediënten op de huid aangebracht, zoals hyaluronzuur, vitamine C, E en peptiden. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, wat zorgt voor algehele verbetering en vernieuwing van de huid.

Voordelen van de Dermapen4 behandeling

Tijdens de behandeling zullen we eerst het te behandelen gebied reinigen, waarna we een speciaal serum samenstellen ervoor zorgt dat jouw huid sneller verbeterd. De serums worden op de huid aangebracht en zullen door de gemaakte micro kanaaltjes door diep in de huid opgenomen worden. 
Tijdens de behandeling voel je lichte prikjes. Er kunnen kleine puntbloedinkjes ontstaan, maar deze zijn na 7 minuten al geheeld. De behandeling wordt altijd afgesloten met een masker, huidverzorging en thuisadvies. De verzorging die wij na de behandeling aanbrengen mag de hele dag blijven zitten en hoeft s’avonds niet gereinigd te worden. 

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm aanvoelen. 

Gebruik de eerste 24 uur geen make-up en vermijd de sauna en intensief sporten

We adviseren altijd om minimaal de eerste 14 dagen na de behandeling de huid goed te beschermen met minimaal een SPF 30 en direct zonlicht te vermijden.

De eerste 48 uur na de behandeling moeten salicylzuur, glycolzuur, retinol en andere zuren vermeden worden. 

Behandelingen voor littekens worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Wilt u meer informatie over vergoedingen en wilt u weten of de Dermepn behandeling wordt vergoed? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eem contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Afhankelijk van jouw huidprobleem en huidconditie kunnen we tijdens een intakegesprek een indicatie geven van het aantal behandelingen. Voor alle behandelingen geldt; hoe meer behandelingen, hoe meer effect. Het is altijd het beste om microneedling toe te passen in kuurverband. Een kuur ligt vaak tussen de 4-6 behandelingen met tussenpozen van 2 tot 6 weken. 

Het resultaat van de behandelingen is vaak na 2 tot 3 behandelingen al zichtbaar. De aanmaak van collageen kan 3 maanden tot een halfjaar duren. Dit betekent dat de huid zich tot 6 maanden na je laatste behandeling nog steeds verbeterd.